kontaktinfo: webmaster@organet.se
Startsida Trendspaning Sport Kultur & Nöje Sex & Samlevnad Debatt Ledare
Hälsa & Skönhet Vett & Etikett Vetenskap Insändare Horoskop Jobbannonser Arkiv & Länkar

Vetenskap

Kärnkraftverk i bistånd från Zimbabwe till Sverige

081020tändkulemotor
SIDA har i dagarna mottagit en första skeppslast material från Zimbabwe, som så småningom ska bli ett nytt kärnkraftverk. Platsen för bygget har utsetts och det blir invånarna vid Odenplan i Stockholm som blev de lyckliga vinnarna. Den zimbabwiska regeringen har även skickat byggnadsarbetare och kärnkraftsingenjörer som ska arbeta ihop med svensk lokalbefolkning för att ge träning i skötsel och underhåll.

- Vi räknar med att infödingarna ska kunna bli självförsörjande på el och dessutom kunna göra enklare reparationer själva, säger den zimbabwiske ambassadören till Organet. Dessutom har vi hållit teknologinivån så pass låg att reservdelar ska kunna tillverkas hos den lokale bysmeden om landet inte får råd med import i framtiden.

Svenska regeringen är mycket tacksam för donationen, men tycker samtidigt att bestickningsdelen av avtalet varit i minsta laget.

- Givarlandet måste studera vår lokala kultur noggrannare vid nästa donation, säger korruptionsrådet vid UD. Vi gör ett undantag denna gång men i framtiden förväntar vi oss "fetare köttben".


Sveriges första genitalmuseum invigt

080920Genitalier från genier
Efter snart 20 års långbänk kunde prinsessan Barbroline von Acko igår klippa bandet. Kulturrådet är överförtjust och tror att det svenska genitalmuseet kommer att locka lika många besökare som dess förebild i New York.

Museichefen Ester Lafite kunde igår räkna in 2.000 besökare. Hon bedömer att museets centrala läge i Kulturhusets bottenplan kommer att generera många spontanbesökare, framförallt med invandrarbakgrund:

- Infödda svenskar är väldigt intresserade av genitalier, men jag tror att många från främmande kulturer inte har kommit i kontakt med genitalier överhuvudtaget. Här vill vi vara ett ljus i mörkret.

Museets samlingar har tidigare varit inrymda i ett garage i Vårberg. Materialet är mycket omfattande. Som besökare kan du bland att njuta av ett 30-tal torkade genitalier som upptäcktsresanden Sven Hedin hämtade hem från Centralasien. Den så kallade presidentgenitalien (i sprit), som sägs ha tillhört Abraham Lincoln, är en annan sevärdhet. Och så förstås den berömda Kongosamlingen –  ett urval av svarta genitalier från en kungafamilj.

Genitalmuseeet har öppet vardagar 10-17


Högskoleprovet inte anpassat för efterblivna

högskola080919
Högskoleprovet är dåligt anpassat till grupper i samhället med olika handikapp. En grupp som nu står på tur att få anpassat högskoleprov är de efterblivna, vilka tidigare kvoterats in.

- Vi måste motverka den sociala och intellektuella snedrekryteringen till högre utbildning i samhället fastställer Acke Öberg, rektor på en känd friskola, som klagar på att alltför få elever från hans skola antas till högre lärosäten.

Vid årets prov, som ännu inte anpassats till efterblivna, kommer ett inverterat poängsystem tillämpas där de med sämst poäng på provet får högst poäng och blir godkända.

Redan till nästa höst ska ett specialanpassat muntligt prov sjösättas. Intagningen till läkar- och civilingenjörsutbildningarna, där snedrekryteringen är som värst, blir först ut.

För att underlätta ytterligare har Organet lyckats ta del av några av frågorna till provet; hur många hörn har en fyrkant? (4), hur lång är en banan? (2 dm), vad säger stjärten? (möka) och vilken webbsida passar dig bäst? (Organet).

OBS! svaren inom parentes är rätt enbart för förståndshindrade.


Organets vetenskapsreporter hittar brunt hålfarligt brunt hål

080912
Partikelacceleratorn, Large Hadron Collider (LHC), har nu varit igång i två dagar. Cern i Schweiz har hittills gjort av med sex miljarder euro på projektet. Kritiker har befarat att ett okontrollerbart svart hål kan bildas.

Nu kan Organet som första tidning avslöja att kritiken inte var helt obefogad. Vår vetenskapsreporter och fysiska revisor, Anders Öberg, kunde igår konstatera att ett mindre brunt hål uppstått. Det enda redskap som behövdes för att hitta hålet var en fickspegel för fyra kronor från Clas Ohlson.

Kritikerna väcker nu farhågan att hela jorden kommer att slukas i historiens största tarmsköljning.

Professor Steven Hawkins i Cambridge menar dock att brunhålet varken verkar växa eller förångas, utan bara luktar illa.


sprutförstärkning

Bo under kraftledning ger kraftigare sädesavgång

080823
En stor internationell undersökning visar att de som bor under en större kraftledning inte bara får elallergi utan också betydligt kraftigare sädesavgång, både vad gäller volym och ejakulationshastighet. Detta betyder också att organisatörerna av de blivande olympiska spelen i masturbation måste hitta ett lämpligt dopingtest, så inte olovlig kraftledningsvistelse förekommer.

De tre friidrottsförbunden Svenska Tajares Riksförbund, Stockholms Masturbationssällskap och Svenska Självbefläckelseakademien säger sig inte ha märkt av denna effekt även om de medger att de främsta av deras atleter faktisk bor under högspänningsledningar.

Boverket förbereder sig nu på en anstormning av dispensansökningar för att få uppföra fastigheter under kraftledningar. Tills vidare ges dock enbart tillstånd till tält och husvagnsuppställning under ledningarna.
 

Fotnot: undersökningen gäller endast män
 


kraftvärmeverkÄntligen totalförbud för kemikalier och energi

080820
Ett totalförbud för både kemikalier och energi kan snart vara verklighet. Allianspartiet de gröna har tillsammans med Grön Opposition kommit överens om att Sverige inte behöver energi och speciellt inte i form av el eller olja. Dessutom kommer ett förbud mot kemiska föreningar att träda i kraft efter nyår.

- Vi måste vara föregångare och visa att samhället inte behöver alla växthusgaser, kemisk radioaktivitet och annat otäckt och onödigt, säger miljöministern. Hur ska annars Indien och Kina förstå att de är inne på fel väg? Senast i går hörde jag att kemiska föreningar hittats i spädbarn och andra befolkningsgrupper - ingen går säker om inte detta får ett omedelbart slut.

Industriföreträdare runt om i landet rasar mot förbudet och hotar med färre jobb och utflytt av huvudkontoren till låglöneländer.

- Tomt prat, menar samme minister. Jag blir så trött på alla bakåtsträvare. Sverige måste ställa om och bli ett land utan alla föroreningar. Sådant hör nittonhundratalet till och behövs inte i ett modernt samhälle. Folk får väl cykla, det är ju dessutom nyttigt.


Hellre masturbation än matematik?

080806
En utvärdering av svenska elevers resultat i ämnet matematik har kommit fram till att flickor räknar lika bra som pojkar. Resultatet var inte helt oväntat då flickors matematikbetyg länge legat högre än pojkarnas. Nu har dock en ny undersökning visat att även efterblivna räknar lika bra eller bättre än gossarna, vilket kanske är något överraskande.

-Jag skiter väl i den där jävla matten - den är ju typ fett boring, säger en elev vi träffat som varken är flicka eller efterbliven.

Möjligen kan resultatet bero på visst ointresse hos pojkarna som uppges vara mer intresserade av masturbation och slagsmål.

felaktig formel


Bil som går på tarmgas
080524
I en motion till riksdagen har miljökramarna föreslagit en storsatsning på att ta fram en ny sorts bilmotor. En nippel med slang ansluts i ändtarmsöppningen på föraren som sedan släpper sig i takt med farten han önskar på bilen.

-Att ingen tänkt på detta förut! säger språkröret Maj Maskros. Här bor vi i ett land fyllt med civilingenjörer som hemlighåller lösningen på våra transportproblem. Den finns ju mitt mellan skinkorna på oss. Misstanken ligger svindlande nära att de stora bensinbolagen ligger bakom mörkläggningen.

Speciellt i glesbygden, där bensinstationerna läggs ner, kommer detta att vara välkommet. Nu kommer de stora multijättarna och deras oligopol att skakas i grundvalarna. En polisanmälan mot tekniska högskolan kommer snarast att ske.

-Att ignorera tarmgasenergi i utbildningen kan bara vara att gå storkapitalets ärenden, menar språkröret.


Nu kan du skänka kropp och organ till vetenskapen
080522
Organet har skapat en enastående möjlighet för dig som vill gynna forskningen. Genom vår hemtjänst OrganetHelp kan du enkelt och smidigt skänka ett livsuppehållande organ eller göra en helkroppsöverlåtelse. Om du lever vid gåvan måste du ta till ett radikalt grepp. Handel med organ och hela kroppar är ju inte helt lagligt i Sverige.

Vi hjälper dig med en enkelbiljett till Haiti eller Bogota där du kan slutföra gåvan. Kostnaden för att ge bort hela din kropp är 12 000 euro och för att skänka hjärtat betalar du 8 500 euro. Du bör också köpa gravrätt i mottagarlandet. Att ge bort penis och pung (kan kombineras med könsbyte) kostar 3 000 euro. Avgifterna ska vara insatta på OrganetHelps konto före din donation.

Intresserade kan anmäla sig till Organets HelpDesk. Ansökningar kommer att behandlas konfidentiellt, och det är först till kvarn som gäller. Lagom till höstdepressionerna startar vi en rolig frågetävling där vinnaren får resan betald till operationslandet.Biologisk sensation: träd som parar sig sexuellt
080512
Efter att ha väntat nästan 20 år i de japanska skogarna med kameran i högsta hugg, lyckades doktor Hizami med det alla trodde var omöjligt. Han tog ett fotografi av två träd mitt i en ångande het parningsakt.

Under århundraden har lokalbefolkning pratat om att det finns en speciell trädsort som har regelrätta samlag, men ingen har hittills lyckats bevisa sanningshalten i detta påstående. Forskarvärlden är förstummad över doktor Hizamis upptäckt. Doktor Hizami berättar själv om det magiska ögonblicket:

- Plötsligt såg jag hanträdet förflytta sig kanske två meter närmare honan. I samma ögonblick som deras grenar möttes, såg jag hanens penis skjuta ut. Det lät ungefär som när man öppnar en osmörjd dörr.
Sedan blev det ett väldigt skakande i kanske 10 minuter, varefter båda lade sig ner för att vila ut.

Nu måste läroböckerna i biologi skrivas om. Växterna indelas då inte bara i kryptogamer och fanerogamer utan även i den nya gruppen knullogamer.

 


Glöm GI - nu är det brun diet som gäller!
080502
Herr Doktor Professor Schießewürzt vid universitetet i Göttingen lanserar nu en helt ny sorts diet. Den uppges vara dubbelt så effektiv som den populära GI-metoden. Professorn har ägnat stor del av sin forskning till att studera slutprodukten av mat som passerat människokroppen. Resultaten visar att maten blir brun under passagen samtidigt som kalorier absorberas av kroppen. Enligt den nya brun-metoden kan man med gott samvete äta brun mat, till exempel pepparkakor, cognac, brownies och blodpudding eftersom de passerar tarmsystemet med oförändrad färg.

-Nu studerar jag banan och chorizo också, säger professorn. Här slipper kroppen ändra form på födan och det sparar förstås energi.

I höst släpper professor Schießewürzt en bok med recept speciellt avpassade för sin bruna diet. Professorn inför begreppet brunsaker för alla bruna matvaror. Alla färdiga rätter presenteras som bruna korvar, vilken förväntas råda bot på den ökande fetman i världen.


Mördarsniglarna anfaller
080428
Föreningen för plågsamma djurförsök ogillar förslaget att införa nematoder (små maskar) för att avliva mördarsniglar.

-Vi menar att det är dags att statuera exempel, säger Benito Snigelini, som är föreningens ordförande. De små djävlarna ska plågas. Här i Sverige är de inte välkomna. De får åka tillbaka till Norge där de hör hemma. Vi rekommenderar dessutom våra medlemmar som har vapenlicens att skjuta oinbjudna sniglar. Endast överbestraffning i avskräckande syfte biter på dessa marodörer. För mindre överträdelser kan tvångsmatning med kvicksilvertoxinat räcka.

Snigelskyddsföreningen hänvisar dock till ny statistik som visar att hårdare tag mot sniglarna inte minskar antalet uppätna exemplar.

"Kannibalism är visserligen allvarligt, men med rätt kriminalvård tror vi mördarsniglarna kommer att kunna anpassas till samhället" menar snigelaktivisterna. "Dessutom måste utökad ungdomsverksamhet för småsniglar prioriteras."


Producentansvar för matvaror ger bajs i retur
080401
Storkökens skyldighet att återlämna returmat har utökats till att även gälla det egna hushållet. Beslutet fattades i riksdagen den sista mars. Således ska all överbliven mat i hemmet som korvskinn, grötrester, räkskal samt drinkslattarna från efterfesten, returneras till handeln.

En positiv nyhet är att även avföringsprodukterna från matsmältningen ska sorteras ut och återlämnas till affären. Eftersom färdigmat består av många ämnen som inte kan skiljas ut har konsumenten rätt att lämna returmat samt avföring till vilken butik som helst. Klokt tänkt.

- Det är inget konstigt med det här, säger Siv Svappavara på Statens Returråd. Bilbatterier, dynamit och speglar lämnas sedan länge in. Och elektronikkedjorna tar tillbaka uttjänta apparater.

- Lägg ingen tidning i toastolen för att ta upp avföringen. Den blir bara blöt och trasas lätt sönder. Använd hålsleven, tipsar Siv. Vid lös avföring tas även själva stolen med för tömning.


Ska våra bilar ha vindmölla eller sladdvinda?
080421
I ett upprop till sina partivänner ställer fekaliekommunikatör Solbritt Kotte, miljökramarna frågan om vilka bilar som skall tillåtas i framtiden. Striden står mellan bilar utrustade med vindkraftverk och en bilmodell med sladdvinda av samma typ som en dammsugare, som kopplas till närmaste eluttag. Sladdarna går av praktiska skäl dock inte att göra längre än fem mil. I glesbygd kommer då myndigheterna behöva installera stolpar med eluttag längs de större vägarna. Beslut får dock vänta medan frågan om trådbilar - modell trådbuss, utreds. Dessa har fördelen att omöjliggöra farliga omkörningar.

Solbritt Kotte vill samtidigt förbjuda öl- och groggdrickare att rapa för att minska koldioxidutsläppen.

-Sammantaget kommer dessa förslag att vara en föregångsbild för Kina och Indien. Vi måste visa dessa länder hur de ska lösa sin miljö, säger Kotte initierat.

Bilen kan drivas både av fartvind, motvind och sidvind
 


Lär dig avslöja en falsk Bankomat
080403

Många läsare har hört av sig och undrar hur man ser om en Bankomat är manipulerad. Kurt Kraka på Svenska Bankföreningen har några säkra sätt att avslöja en falsk Bankomat.

- Lägg örat emot och hör om den låter ”nje nje nje nje”. Då är den falsk, säger Kurt Kraka. Man kan också titta på hur själva texten Bankomat ser ut. Det är inte helt lätt, men B:et brukar vara lite mindre på de falska automaterna.

Kurt Kraka vill också komma med ett tips till synsvaga:

- Dunka till ordentligt på fronten med en hammare eller en sten. Då märker man om Bankomaten inte är sjyst.

Titta noga. Den ojämna texten avslöjar att Bankomaten är falsk.


080401
Kroppens mest intelligenta muskel finns där bak

Vissa muskelbyggare tror att hjärnan är kroppens mest intelligenta muskel. Studier visar dock att i den gruppen ligger hjärnan i vila. Och hjärnan är för övrigt ingen köttmuskel även om hjärncellerna i några kulturer ses som en ätbar delikatess. Sanningen finns längre ner – i stjärtskåran. Ingen tankeprocess kan tävla med analöppningens slutmuskelfunktion.

Normala personer kan med viljans hjälp fjärrstyra slutmuskeln och låta väder eller fast materia passera analöppningens ventil efter behov. Fenomenet har studerats ingående i elevförsök vid Medicinska Institutet. Slutsatsen är att analöppningens avancerade styrmekanik vida överträffar den mänskliga hjärnans handlingsförmåga.

- Våra undersökningar visar även att anusfunktionen hade stor betydelse när människan började gå på två ben, berättar medicine kandidat Arnold Extner.

Genom att släppa ut det egna smörjmedlet vid lös mage (så kallat stjärtsmör)  kunde den upprättgående människan, Homo Erectus, klara av att vandra längre sträckor på savannen i sitt sökande efter föda.

- Våra försök visar att den som är lös i magen orkar gå 14 procent längre. Jag skulle vilja testa detta i stor skala under Vasaloppet, säger Arnold Extner entusiastiskt.