kontaktinfo: webmaster@organet.se
Startsida Trendspaning Sport Kultur & Nöje Sex & Samlevnad Debatt Ledare
Hälsa & Skönhet Vett & Etikett Vetenskap Insändare Horoskop Jobbannonser Arkiv & Länkar

Debatt

Endagarsvecka krävs av Solidariska Kommunistpartiet

almanacka

080731
Solidariska Kommunistpartiet har i dagarna lagt fram ett radikalt förslag om generell arbetstidsförkortning. Från nyår vill partiet att endagarsvecka införs för alla heltidsarbetande.

- Vi är inte skapta för att arbeta, säger partiets ordförande Maj Svensson. Våra förfäder var ute på trevliga jaktturer, dessemellan vilade de. Vi moderna människor kan ju arrangera protestmarscher och politiska kurser på vår lediga tid.

Endagsarbetet är tänkt att ske på tisdagar från 9.00 till 15.00 med minst en timmas arbetslunch. Man ska själv kunna välja arbetsuppgifter. Vid soligt väder kan arbetstiden förkortas.

Reformen ska finansieras med höjda arbetsgivaravgifter och en skatt på barn. Ett barn kostar 20 000 kronor i skatt per månad. Två barn 35 000 kronor. Och tre barn, vilket är det maximalt tillåtna, kostar 45 000 kronor i skatt per månad.

- Min väninna Måna Prahlin säger själv att det är sexigt med barn, anför Maj Svensson suget.

Den nya barnskatten beräknas finansiera arbetstidsreformen många gånger om. Överskottet vill Maj Svensson stödja demokratiregimen på Kuba med.


Miljömässigt vansinne att förbjuda cyklar!
080415
Förslaget att förbjuda cyklar är inte bara felaktigt utan också inhumant! Det är viktigt att riksdagen beaktar att det numera inte krävs några som helst djurförsök för att tillverka moderna cyklar. Dessutom kommer ett förbud att leda till att fler skor kommer att köpas, vilka ofta är tillverkade av hudar stulna från nötkreatur. Vi kräver att förbudet får vänta till ett tillverkningsstopp för skoproduktion trätt i kraft.

Solbritt Kotte, fekaliekommunikatör


Miljöhotet kräver omställning
080412
Folket i gamla Östtyskland kan knappast varit överdrivet lyckligt. Har Maj Svensson tänkt på att de var helt i avsaknad av källsortering? Blundar man för primära behov som detta kan det förstås ge illusionen av ekologisk hållbarhet. Dessutom byggde detta samhälle på att man utnyttjade djur som slavar, bland annat till ridning, kapplöpning och mjölkning. Dessa fick inte ens själva välja make/maka. Tycker du detta är försvarbart? Naturligtvis inte!

Bertil Sool, språkrör


Vill du göra svenska folket till råa kapitalister, Bertil Sool?
080411
Menar du på allvar att vi skulle låta varje invånare få tillgång till en egen stuga med köksträdgård, vindmölla, komposteringsstation etc? Då är ju inte steget långt till att folk börjar ta initiativ och kanske börjar sälja grönsaker och timmer till varandra. Den utvecklingen måste stoppas. Vi ska inte ha någon sådan rå kapitalism i Sverige. Nej, det svenska folket ska bo i lägenhet. Titta på fotografier av östtyska hyresgäster från 70-talet. Man riktigt ser hur lyckliga de är. Så lyckliga och jämställda kan vi också bli. Och hade östtyskarna några problem med miljön på 70-talet? Nej, just det!

Maj Svensson, ordförande i Solidariska Kommunistpartiet


Bertil Sool från Miljökramarna går i svaromål
080410
Morgonens debattinlägg av Maj Svensson, Solidariska Kommunistpartiet går helt emot vad som krävs för ett hållbart miljötänk. Sverige har ca 22 invånare per kvadratkilometer och därför vill vi i Miljökramarna dela upp ytan i skogsfastigheter. Varje invånare får på så sätt hela 50 000 kvadratmeter. Detta räcker gott och väl till egen köksträdgård, vindmölla, kompost, källsorteringsstation och stuga. Vi slipper samtidigt begreppen glesbygd, förort och innerstad varför en mängd samhälls- och miljöproblem upphör.

Bertil Sool, språkrör


Höj fastighetsskatten så att ingen har råd att bo kvar!
080410
Den borgerliga alliansregeringen har tagit bort den fina och rättvisa fastighetsskatten och ersatt den med en fastighetsavgift på futtiga 6000 kronor. Vi inom det Solidariska Kommunistpartiet anser att det är en stöld från alla som bor i lägenhet.

Om vi får väljarnas förtroende lovar vi att höja fastighetsskatten så mycket att ingen har råd att bo i eget hus. Vi ska även försöka få igenom lagen utomlands så att ingen kan smita iväg till ett annat land och bo i villa där. Det är helt enkelt mest solidariskt om alla svenskar bor i lägenhet. Då behöver ingen vara avundsjuk på någon annan. Alla blir lika lite värda, så att säga.

Visserligen kommer det att bli många tomma villor i Sverige, men dessa kan vi ju använda som övergångsbostäder åt invandrare i väntan på lediga lägenheter. Tänk vad många fler människor vi kan ta emot när vi både får in enorma summor på fastighetsskatt och kan erbjuda bra boenden.

Maj Svensson, ordförande i Solidariska Kommunistpartiet


Färre poliser på gatorna minskar antalet brott
080404
I takt med att brottsligheten ökar, höjs allt fler röster för att polisen ska göra sig mer synlig ute i samhället. Vissa experter vill dock varna för denna utveckling och anser att det är bäst om hela poliskåren ägnar sig åt så kallat inre arbete.

Sixten Morra, professor i sociologi, har i sin forskning visat att polisuniformer och polisbilar är oerhört provocerande för kriminella personer. Blotta åsynen av en polis kan stimulera till brott. Sixten Morra anser därför att det är bäst om polisen aldrig syns överhuvudtaget. Han vill till och med att polisen ska ha hemligt telefonnummer:

- Ja, det vore säkrast. Och då kan ju polisen dessutom omplacera sina telefonister till olika utredningsavdelningar.

En som välkomnar förslaget är Tony Jäppson. Han har tillbringat 30 år av sitt liv i fängelse.

- Förra gången jag släpptes ut såg jag en polis redan när jag klev av bussen, berättar Tony. Jag blev så förbannad att jag var tvungen att slå ner en gammal kärring. Jag tog hennes käpp och bara slog och slog som en besatt. Det var den där djävla polisens fel. Och så hade han dessutom mage att sy in mig.


Äntligen ett nyhetsorgan man kan tro på!
080401
Det har länge saknats ett riktigt trovärdigt mediealternativ till de stora nyhetsdrakarnas utbud, där lösnummerförsäljning är ledstjärnan och profiten premieras på sanningens bekostnad. Jag hoppas nu att Organet levererar glada nyheter i stället för all katastroffrosseri och annan smörja vi fått vänja oss vid. Kanske vi får läsa om glada människor och trygga länder där livet går sin gilla gång. Jag vill höra från ställen där det inte varit olyckor, krig eller katastrofer. En orkan rapporteras det om, men inte får man höra mycket om alla soliga vindstilla dagar. Ett gott tips till er på redaktionen.

 Göte Olsson, fil.lic.
 


Barnbidrag åt barnlösa - ett rättvisekrav
 080401
Solidariska Kommunistpartiet lägger nu fram en motion till Riksdagen där krav ställs på barnbidrag åt alla. Partiet anser att detta är en solidaritetshandling som manifesterar övergången till ett nytt, rättvisare samhälle där alla är lika mycket värda.

- Även de som är sterila eller inte vill ha barn borde ha samma rätt till barnbidrag som de som formligen sprutar ur sig ungar, säger ordförande Maj Svensson. Barnbidraget är en rättighet för alla, precis som alla har rätt att betala skatt. Vi kan även tänka oss att betala ut barnbidrag som ulandshjälp till medborgare i alla länder.

Övriga riksdagspartier ställer sig frågande till förslaget.