Lindesberg är nu Sveriges nya huvudstad

stadshusRegeringen har idag röstat igenom en motion att Sverige byter huvudstad från Stockholm till Lindesberg med omedelbar verkan.

Ett slottsbygge för kungafamiljen skall påbörjas omgående, och ny riksdagsbyggnad blir nuvarande Lindesbergs Stadshotell.

– Jag och frugan har köpt ett tältslott, som vi residerar i på Rådhustorget tills kåken är färdig, säger Carl XVI Gustaf till Organets reporter när de två stöter ihop på Systembolaget i Lindesberg. Ungarna är jättespända på den nya internationella urbana miljön här i Västmanland, med allt det för med sig.

Kungliga slottet i Stockholm blir dock inte utan kungligheter eftersom det hyrts ut i andra hand till prinsessorna Barbroline och Mandoline von Acko, avlägsna släktingar till vårt svenska kungahus.

En 800-årig tradition går nu i graven, men syftet bakom är gott. Ett land bör av rättviseskäl byta huvudstad ofta, så att inte invånarna blir för styva i korken av att bo nära kungen, något som Lindesbergsborna nu får kämpa med att hålla tillbaka. Redan har avundsjukt knorr hörts från Örebro om att det är dags att införa republik.

Ett skelett som lär ha tillhört Birger Jarls farfar, Birger Lindberg, Lindesbergs grundare, har hittats på en kyrkogård i bygden och rekonstruerats. Dock ej med återställt ansikte som hos sonsonen, enär skallen saknades, men eftersom bäckenet var intakt har skinkorna rekonstruerats framgångsrikt. De tre kronorna från Stockholms stadshus pryder från i morgon Lindesbergs kyrka.